Veelgestelde vragen over rolluiken

Veelgestelde vragen over rolluiken onderhouden

Kan ik zelf mijn rolluiken schoonmaken?

Ja, u kunt uw rolluiken zelf schoonmaken, maar dit is wel een tijdrovende klus die ieder jaar weer uitgevoerd moet worden. Ook beschikt een rolluik over veel bewegende en elektrische onderdelen die goed nagelopen moeten worden.

Hoe frequent moet ik mijn rolluiken laten onderhouden?

Hoe vaak per jaar uw rolluiken een onderhoudsbeurt nodig hebben, hangt af de plek waar ze hangen. Over het algemeen is 1 onderhoudsbeurt per jaar voldoende. Worden de rolluiken aan de ene kant van uw woning of bedrijfspand sneller vies, dan is het soms handig om ze 2 keer per jaar te laten onderhouden.

Zijn jullie altijd bereikbaar voor storingsmeldingen?

U kunt Doorfix 24/7 en 365 dagen per jaar bellen om een storing van uw rolluik te melden. Dit betekent dat u ons niet alleen tijdens kantooruren kunt bereiken, maar ook midden in de nacht, in het weekend en op feestdagen.

Kan ik ook als eenmalige klant bij jullie terecht voor vakkundig rolluik onderhoud?

Jazeker, dat kan. Bij Doorfix helpen we iedere klant en ontvangt iedereen onze totaalservice. Hierbij maakt het niet uit of u een onderhoudscontract heeft of niet. Het is wel goedkoper om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. U heeft dan ook voorrang op niet-contractanten.

Veelgestelde vragen over rolluiken repareren

Kan ik zelf mijn rolluiken repareren?

Het is mogelijk om uw rolluiken zelf te repareren, maar we raden dit wel af. De reden hiervoor is dat een rolluik reparatie best lastig is om zonder ervaring uit te voeren. Het is namelijk ook nog mogelijk dat u het probleem alleen maar groter maakt, wat u later weer meer geld zal kosten. Als u dus een defect heeft gevonden, bel ons dan zo snel mogelijk en vertrouw de reparatie toe aan onze ervaren monteurs. Onze onderhouds- en reparatiediensten zijn in heel Nederland en België beschikbaar.

Is het verstandig om mijn rolluiken te vervangen?

Is uw rolluik beschadigd, maar nog wel te repareren? Neem dan contact met ons op. Zo bent u meestal goedkoper uit dan als u een nieuw rolluik moet kopen. Maar soms is het toch beter om een nieuw rolluik te kopen, zeker als het defect is ontstaan door ouderdom. Dit hoeft echter niet altijd nodig te zijn. We kijken op locatie graag voor u naar de oorzaak van de problemen en geven u gericht advies.

Zijn jullie altijd bereikbaar voor storingsmeldingen?

U kunt Doorfix 24/7 en 365 dagen per jaar bellen om een storing van uw rolluik te melden. Dit betekent dat u ons niet alleen tijdens kantooruren kunt bereiken, maar ook midden in de nacht, in het weekend en op feestdagen.

Kan ik ook als eenmalige klant bij jullie terecht voor een professionele rolluik reparatie?

Jazeker, dat kan. Bij Doorfix helpen we iedere klant en ontvangt iedereen onze uitstekende totaalservice. Hierbij maakt het niet uit of u een onderhoudscontract heeft of niet. Het is wel goedkoper om direct bij ons een onderhoudscontract af te sluiten als u een rolluik laat installeren. U bent ook sneller aan de beurt dan klanten zonder een onderhoudscontract.

Veelgestelde vragen over bevroren rolluiken

Hoe bevriest een rolluik?

Een rolluik kan op twee manieren bevriezen. Zo kunnen de rubbers in de geleiders van uw rolluik vastgevroren raken. Een andere manier is condens dat op het rolluik terechtkomt en bevriest. Een rolluik bij het badkamerraam loopt vaak meer kans op bevriezing, omdat hier over het algemeen meer condens vrijkomt.

Wat niet doen bij een bevroren rolluik?

Merkt u dat uw elektrische rolluik bevroren is? Dan is het belangrijk om hem niet te gebruiken, omdat het risico op beschadiging groot is. Zo kan de motor kapot gaan, omdat hij de vastgevroren lamellen naar boven probeert te trekken. De motor kan hierbij zelfs doorbranden. Een ander mogelijk gevolg is dat de motor het bevroren rolluik kapottrekt. Zit er later op de dag nog steeds geen beweging in uw rolluik? Dan komt dit waarschijnlijk door de blijvende kou van buiten.

Wat wel doen tegen een vastgevroren rolluik?

Als uw rolluik is vastgevroren wacht u geduldig tot deze weer is ontdooid. Vaak krijgt u later op de dag wel beweging in uw rolluik. Blijft uw rolluik onverhoopt toch voor langere tijd vast zitten terwijl het niet meer vriest? Schakel dan Doorfix in, zodat onze rolluikspecialisten kunnen kijken wat er mis is. Indien nodig verzorgen we graag uw rolluik reparatie. Deze voeren we uit voor alle merken.

Hoe voorkom ik een bevroren rolluik?

Om te voorkomen dat uw rolluik bevroren raakt, kunt u het rubber van uw rolluik insmeren met zuurvrije vaseline. Door de vetlaag bevriest het rubber niet en kunt u uw rolluik probleemloos blijven gebruiken. Echter voorkomt deze oplossing niet altijd een vastgevroren rolluik. Helaas zijn er verder geen manieren om het vastvriezen tegen te gaan. Wel kunt u de schade voorkomen door uw rolluik met rust te laten.

Toch schade aan uw rolluik wegens bevriezing?

Heeft uw rolluik toch schade opgelopen ten gevolge van bevriezing? Schakel dan een professional in om verergering voor te zijn. Doorfix verzorgt eenmalige reparaties, maar u kunt ook een onderhoudscontract afsluiten voor lagere prijzen en regelmatig onderhoud.

Veelgestelde vragen over Doorfix

In welke regio’s is Doorfix actief?

Onze servicemonteurs zijn vertegenwoordig in heel Nederland en België. Het maakt daarom niet uit waar uw bedrijf gevestigd is. Er is altijd een rolluikspecialist bij u in de buurt.

Is Doorfix dag en nacht bereikbaar?

Doorfix is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor het melden van storingen van uw rolluik of roldeur. We werken dus niet alleen tijdens kantooruren, u kunt ons gerust midden in de nacht bellen voor rolluikgerelateerde problemen.

Kan ik ook zonder onderhoudscontract bij Doorfix terecht?

Jazeker. Iedereen is welkom bij Doorfix, zowel met onderhoudscontract als zonder contract. Natuurlijk is het wel voordeliger wanneer u een onderhoudscontract afsluit. Zo profiteert u van lagere tarieven en bent u sneller aan de beurt dan niet-contractanten.

Repareren en onderhouden jullie alleen rolluiken en deuren van bepaalde merken?

Nee, Doorfix is merkonafhankelijk en kan elk soort type rolluik en deur onderhouden. Daarnaast voeren we rolluik reparaties en deur reparaties voor ieder type uit.