Rolluiken, bedrijfsdeuren en roldeuren laten onderhouden

Onderhoud aan rolluiken, bedrijfsdeuren en roldeuren

Dikwijls ontstaan storingen doordat er weinig of geen onderhoud is uitgevoerd. Bij regelmatig onderhoud van uw rolluik verlaagt u de kosten aanzienlijk van een eventuele, toekomstige reparatie en vermindert u de kans op storingen. Onze specialisten komen graag bij u langs om uw rolluiken of roldeuren te onderhouden. Bij Doorfix kan dit op afroep en op contractbasis.

Als u bij ons een onderhoudscontract afsluit, profiteert u van lagere tarieven en bent u verzekerd van de snelste assistentie in het geval van een storing of schade. U heeft namelijk voorrang op niet-contractanten.

De algemene voordelen van rolluik onderhoud bij Doorfix

 • 24/7 storings- en onderhoudsservice
 • Actief in Nederland en België
 • Dé specialist in rolluiken onderhouden
 • Rolluik onderhoud voor alle merken
 • Ook zonder onderhoudscontract

Neem direct contact met ons op voor een afspraak. Heeft u een vraag en wilt u meer informatie? Bel ons dan gerust.

088 366 7366 contact

Rolluiken zelf schoonmaken

Stappen rolluik reinigen:

 1. Voorbereidingen treffen
 2. Buiten- en binnenkant schoonmaken
 3. Elektrische en bewegende onderdelen nakijken
 4. Ieder jaar herhalen

U kunt ervoor kiezen om uw rolluiken zelf schoon te maken. Dit is wel een klus die veel tijd kost, waarbij u rekening dient te houden met meerdere zaken. Zo is de binnenkant van een rolluik veel lastiger te reinigen dan de buitenkant. Alles moet regelmatig worden schoongemaakt (gemiddeld 2 keer per jaar) en u dient de aanwezige schakeltechniek goed te checken. Een slecht functionerende schakelaar is namelijk een veelvoorkomende oorzaak van allerlei storingen.

Het onderhoudscontract van Doorfix

Vaak ontstaan storingen door achterstallig onderhoud. Door regelmatig uw rolluiken te laten onderhouden, vermindert u de kans op storingen en verlaagt u toekomstige reparatiekosten aanzienlijk. U zorgt dat uw rolluiken langer meegaan en optimaal blijven werken. Sluit dus snel na de installatie van uw rolluiken een onderhoudscontract af bij Doorfix. Onze specialisten komen dan langs om het gewenste onderhoud plegen. Heel handig voor particulieren én bedrijven.

stap_1

Stap 1 Het onderhoudscontract

Bij Doorfix kan onderhoud op afroep of op contractbasis.

stap_2

Stap 2 Revitaliseren

Alle belangrijke, vitale delen worden grondig nagezien.

stap_3

Stap 3 Reinigen

Het is van vitaal belang dat u uw rolluiken regelmatig reinigt.

stap_4

Stap 4 Zekerheid

Snelle en voordeliger assistentie in geval van storing of schade.

Is het onderhoud van rolluiken voor bedrijven verplicht?

Voor het gebruik en onderhoud van rolluiken, bedrijfsdeuren en roldeuren is de Arbowetgeving van toepassing

Bent u eigenaar van een bedrijf en is uw pand voorzien van rolluiken, bedrijfsdeuren of roldeuren? In dat geval bent u verplicht om ze jaarlijks te laten controleren. Als de monteur langskomt om de rolluiken te controleren, is het ook handig om ze direct te laten onderhouden. Door een onderhoudscontract af te sluiten bij Doorfix kost de onderhoudsdienst u het minste geld en krijgt u altijd voorrang als er spoedonderhoud nodig is.

We raden u ten zeerste aan om de rolluiken, bedrijfsdeuren en roldeuren in uw pand goed te onderhouden. Als er sprake is van achterstallig onderhoud, kan het zijn dat de verzekeraar eventuele schade niet vergoedt. Daarnaast kunt u als bedrijf aansprakelijk worden gesteld, omdat uw pand niet voldoet aan de wettelijke normen.

Met een keuringsrapport en certificaat van Doorfix toont u aan dat uw bedrijfsdeuren, rolluiken of roldeuren voldoen aan de Arbowetgeving. Rolluiken en roldeuren die door ons onderhouden of gekeurd zijn, krijgen een sticker met de actuele info over de keuringsplicht.

Of u nu een particulier bent of een zakelijke klant, we helpen bij Doorfix iedereen met rolluiken. Mocht u meer informatie willen over het laten onderhouden van uw rolluiken? Lees dan verder of neem contact met ons op.

088 366 7366 contact

Wacht niet te lang en regel het rolluik onderhoud vandaag nog!

De professionals van Doorfix hebben jarenlange ervaring en voeren het nodige onderhoud vakkundig uit

Onze onderhoudsdienst omvat het volgende:

 • Revitaliseren
 • Herstellen van schade
 • Verhelpen van storingen
 • Vervangen van onderdelen

Wel of geen onderhoudscontract, we zijn u graag van dienst!

Revitalisatie
Bij revitalisatie worden alle vitale delen grondig nagekeken, in goede conditie gebracht en indien nodig vervangen. Ook vervuilde en bekladde rolluiken of roldeuren kunnen we weer opknappen. Bedrijfszekerheid en een nette uitstraling is het resultaat!

Schadeherstel aan roldeuren en -luiken
Voor elke vorm van schade aan roldeuren of rolluiken in Nederland en België kunt u Doorfix inschakelen. Heeft u een schaderapport voor de verzekeraar nodig? Onze expert komt langs, onderzoekt de schade en stelt een uitgebreid rapport op, compleet met foto’s en analyse. Uw verzekeraar kan met deze informatie snel oordelen en een beslissing nemen.

Een nieuwe motor nodig voor uw bedrijfsdeur of rolluik?
Veel storingen aan roldeuren en rolluiken resulteren in een defecte aandrijving en motor. Deze storingen kunnen variëren van een bevroren rolluik tot aan een slechtlopende roldeur. Een tijdige signalering dat de motor een ander gedrag

vertoont of een ander geluid maakt, behoedt u in de meeste gevallen voor onnodig hoge onderhoudskosten. Merkt u iets geks op aan de werking van uw roldeur of rolluik? Neem dan zo snel mogelijk contact op!

Bel direct 088 366 7366

Schakelaars en schakeltechniek voor roldeuren en rolluiken
Vervuiling, ontregeling, piekspanningen, slijtage, temperatuurwisselingen en milieu-invloeden zijn veelvoorkomende oorzaken voor het niet langer goed functioneren van de aanwezige schakeltechniek. Regelmatig onderhoud aan uw rolluiken voorkomt het ontstaan van de meeste problemen. En het goed laten onderhouden door een professioneel bedrijf is voordeliger dan u denkt! Bovendien zijn onze servicewagens voorzien van onderdelen voor vele typen en merken roldeuren en rolluiken.

Doorfix onderhoudt rolluiken van alle merken

“Doorfix voert ook reparaties en onderhoud uit aan producten die door andere merken zijn geïnstalleerd. Wij werken merkonafhankelijk.”

Veelgestelde vragen over rolluiken onderhouden

Kan ik zelf mijn rolluiken schoonmaken?

Ja, u kunt uw rolluiken zelf schoonmaken, maar dit is wel een tijdrovende klus die ieder jaar weer uitgevoerd moet worden. Ook beschikt een rolluik over veel bewegende en elektrische onderdelen die goed nagelopen moeten worden.

Hoe frequent moet ik mijn rolluiken laten onderhouden?

Hoe vaak per jaar uw rolluiken een onderhoudsbeurt nodig hebben, hangt af de plek waar ze hangen. Over het algemeen is 1 onderhoudsbeurt per jaar voldoende. Worden de rolluiken aan de ene kant van uw woning of bedrijfspand sneller vies, dan is het soms handig om ze 2 keer per jaar te laten onderhouden.

Zijn jullie altijd bereikbaar voor storingsmeldingen?

U kunt Doorfix 24/7 en 365 dagen per jaar bellen om een storing van uw rolluik te melden. Dit betekent dat u ons niet alleen tijdens kantooruren kunt bereiken, maar ook midden in de nacht, in het weekend en op feestdagen.

Kan ik ook als eenmalige klant bij jullie terecht voor vakkundig rolluik onderhoud?

Jazeker, dat kan. Bij Doorfix helpen we iedere klant en ontvangt iedereen onze totaalservice. Hierbij maakt het niet uit of u een onderhoudscontract heeft of niet. Het is wel goedkoper om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. U heeft dan ook voorrang op niet-contractanten.

 

Centrale administratie Doorfix Europe B.V.

ArrayMeld storing

Postbus 277
8200 AG Lelystad

Bolderweg 43
8243 RD Lelystad

Tel.: 088 – 3667366
Email: info@doorfix.nl

KvK: 62513826
BTW nr.: NL854847765 B01
Bank rek.nr.: IBAN: NL80 INGB 0006 7447 36

Doorfix.nl is een dienst die wordt aangeboden door Doorfix Europe B.V. | Service, Reparatie, Onderhoud aan Bedrijfsdeuren | Branddeuren | Rolluiken | Roldeuren | Rolhekken | Schaarhekken