Uw rolluik laten repareren

Reparatie van uw rolluik

Indien uw zonwering het onverwachts, door ouderdom of storm begeeft is een rolluik reparatie noodzakelijk. Rolluiken worden ingezet voor verscheidene doeleinden: van inbraakbeveiliging (in de grote steden) tot isolatie en zonwering. Bij Doorfix staan we 24/7 klaar voor uw rolluik reparatie, zowel in Nederland als België. We repareren ieder merk en bieden u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten.

De voordelen van rolluik reparatie bij Doorfix

 • 24-uursservice
 • Actief in Nederland en België
 • Dé specialist in rolluik reparatie
 • Rolluik reparatie voor alle merken
 • Ook zonder onderhoudscontract

Neem direct contact met ons op voor een afspraak.

088 366 7366 contact

Rolluik reparatie kosten

Hieronder vindt u een overzicht van de prijsindicaties voor de verschillende reparatiewerkzaamheden.
gemiddelde rolluik reparatie kosten

Factor Gemiddelde prijs per rolluik  reparatie(incl.btw) Toelichting
Voorrijkosten € 90 Vast tarief heel NL
Vervangen motor woningrolluiken € 250 – €400 Afhankelijk type motor
Vervangen bediening € 100 – €250 Afhankelijk van type bediening
Overige reparaties € 78,65 Uurtarief per monteur, facturatie o.b.v. werkelijke minuten

Voor een specifieke prijsopgaaf voor uw rolluik reparatie verzoeken we u om telefonisch contact met ons op te nemen op telefoonnummer 088 3667366. Telefonisch krijgen we vaak al een goed beeld van de situatie en geven we een gepaste indicatie van de kosten.

Bel direct 088 366 7366

Rolluiken reparatie met onderhoudscontract

Uw rolluiken laten repareren kan bij ons eenmalig of via een onderhoudscontract. Lees hieronder meer over onze werkwijze.

stap_1

Soort reparatie

Reparatie op afroepbasis of periodiek met onderhoudscontract.

stap_2

Onderhoud

Langere levensduur van uw rolluiken en voldoen aan de Arbowet.

stap_3

Reinigen

Regelmatig schoonmaken van uw rolluiken voorkomt storingen.

stap_4

24/7

Snelle en voordelige service bij storing of schade aan uw rolluiken.

Reparatie rolluik: vervanging of herstel

Na een gedegen onderzoek bepaalt onze reparateur of hij een onderdeel van uw rolluik moet vervangen. Afhankelijk van het onderdeel kunnen we dit direct of bij een vervolgafspraak herstellen. Soms is een vervangend onderdeel niet nodig en kunnen we de rolluik reparatie ter plekke uitvoeren.

Rolluik herstellen: veelvoorkomende schade

Er zijn veel verschillende soorten rolluik reparaties. We sommen de meest voorkomende op:

 • Vervanging van de banden of veren: de veren verbinden de lamellen met de as. Voornamelijk bij elektrische rolluiken slijten deze onderdelen na verloop van tijd.
 • Nieuwe bediening: soms ligt de schade niet bij het rolluik, maar bij de bediening. Afhankelijk van het soort bediening vervangen we die volledig. Typen bediening:
  • Handbediening
  • Schakelaar
  • Afstandsbediening
  • Automatische programmering
  • Bediening door smartphone of tablet
 • De bandopwinder: dit is de kast die bij handbediende rolluiken aan de muur is bevestigd. De band van het rolluik wordt hierin opgerold of opgewonden.
 • Rolluikblad: dit is het blad dat naar beneden rolt bij sluiting. Bij stormschade zien we geregeld dat er zware voorwerpen tegen het blad aan zijn gewaaid.
 • Motor: de motor is het hart van het rolluik. Als deze het niet meer doet, verliest het rolluik zijn volledige functie. Na verloop van tijd kan de motor stoppen met werken door ouderdom.

Rolluik motor vervangen op grote hoogte

Houd er rekening mee dat de positie van uw rolluik ook van invloed is op de duur en daarmee de prijs van de rolluik reparatie. Voor een rolluik reparatie op meters hoogte is een hoogwerker nodig, met name wanneer de motor van het rolluik vervangen moet worden. Geef daarom in het eerste gesprek duidelijk aan wat de omstandigheden zijn, zodat we voorbereid op uw locatie arriveren.

Reparatie rolluik of zonwering door heel Nederland

Doorfix is door heel Nederland werkzaam. Onze organisatie bestaat uit een breed netwerk aan vakkundige monteurs. Neem contact met ons op om direct een afspraak te maken. We lossen de problemen aan uw rolluik moeiteloos voor u op!

088 366 7366 contact