Oude of kapotte rolluiken repareren

Rolluiken worden ingezet voor verscheidene doeleinden: van inbraakbeveiliging (in de grote steden) tot isolatie en zonwering. Indien uw zonwering het onverwachts, door ouderdom of een storm begeeft, is een rolluik reparatie dus noodzakelijk. Bij Doorfix staan we 24/7 klaar om uw rolluiken te repareren, zowel in Nederland als in België. We voeren reparaties uit voor ieder merk en bieden u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten.

De voordelen van een rolluik reparatie bij Doorfix

 • 24/7 storings- en reparatiedienst
 • Actief in Nederland en België
 • Dé specialist in rolluiken repareren
 • Rolluik reparatie voor alle merken
 • Ook zonder onderhoudscontract

Neem direct contact met ons op voor een afspraak. Heeft u een vraag en wilt u meer informatie? Bel ons dan gerust.

088 366 7366 contact

24 uur per dag,
7 dagen in de week

Door heel
Nederland en België

Specialist in
onderhoud en reparatie

Wij werken
merkonafhankelijk

Ook zonder
Onderhoudscontract

Rolluiken reparatie met onderhoudscontract

Uw rolluiken laten repareren kan bij ons eenmalig of via een onderhoudscontract. Lees hieronder meer over onze werkwijze.

stap_1

Soort reparatie

Reparatie op afroepbasis of periodiek met onderhoudscontract.

stap_2

Onderhoud

Langere levensduur van uw rolluiken en voldoen aan de Arbowet.

stap_3

Reinigen

Regelmatig schoonmaken van uw rolluiken voorkomt storingen.

stap_4

24/7

Snelle en voordelige service bij storing of schade aan uw rolluiken.

Bij Doorfix repareren enkel professionele monteurs uw rolluiken

Werkt uw rolluik niet meer zoals hij zou moeten en wilt u het probleem zo spoedig mogelijk oplossen? Neem dan contact op met Doorfix. Onze vakkundige monteurs zijn snel bij u als u gebruikmaakt van onze reparatiedienst. Zij komen er snel achter wat het probleem is en herstellen de schade, zodat uw rolluik nog lang meegaat.

Hoe ontstaan defecten aan een rolluik?

Rolluiken hangen in de meeste gevallen buiten en kunnen defecten gaan vertonen door ouderdom of beschadigd raken door weersinvloeden. Zelfs bij onze hoge kwaliteit rolluiken ontstaat er weleens schade door allerlei factoren:

 • Ouderdom
 • Het weer
 • Vandalisme
 • Technisch defect

Voordat we aan de slag gaan met de rolluik reparatie, kijken we naar de oorzaak van het defect. Op basis van de oorzaak adviseren we u over uw opties. Is het rolluik net nieuw, dan kan de schade aan een technisch defect liggen en heeft u als het goed is nog garantie.

Zijn uw rolluiken door het weer of vandalisme beschadigd, dan is een reparatie meestal de juiste keuze. Hangen uw rolluiken er al meer dan 10 jaar en zijn ze verouderd? In dat geval adviseren we u meestal om de rolluiken te vervangen door nieuwe. We zijn u graag van dienst en helpen u waar nodig.

offerte aanvragen

2 opties: schade herstellen of rolluik vervangen

Na een gedegen onderzoek bepaalt onze reparateur of hij een onderdeel van uw rolluik moet vervangen. Afhankelijk van het onderdeel kunnen we dit direct of bij een vervolgafspraak herstellen. Soms is een vervangend onderdeel niet nodig en kunnen we uw rolluik ter plekke repareren.

Alle soorten defecten aan uw rolluiken repareren we vakkundig

Er zijn veel verschillende soorten rolluik reparaties. De meest voorkomende defecten waarmee u geconfronteerd kunt worden zijn:

 • Versleten banden of veren: de veren verbinden de lamellen met de as. Voornamelijk bij elektrische rolluiken slijten deze onderdelen na verloop van tijd.
 • Defecte bedieningen: soms ligt de schade niet bij het rolluik, maar bij de bediening. Afhankelijk van het soort bediening vervangen we die volledig. Typen bediening:
  • Handbediening
  • Schakelaar
  • Afstandsbediening
  • Automatische programmering
  • Bediening door smartphone of tablet
 • Niet correct werkende bandopwinders: dit is de kast die bij handbediende rolluiken aan de muur is bevestigd. De band van het rolluik wordt hierin opgerold of opgewonden.
 • Verbogen rolluikbladen: dit is het blad dat naar beneden rolt bij sluiting. Bij stormschade zien we geregeld dat er zware voorwerpen tegen het blad aan zijn gewaaid en de rolluikbladen daardoor verbogen zijn.
 • Krakende of kapotte buismotors: de motor is het hart van het rolluik. Als die het niet meer doet, verliest het rolluik zijn volledige functie. Na verloop van tijd kan de motor stoppen met werken door ouderdom.

Rolluik motor vervangen op grote hoogte

Houd er rekening mee dat de positie van uw rolluik ook van invloed is op de duur en daarmee de prijs van de rolluik reparatie. Voor een rolluik reparatie op enkele (tientallen) meters hoogte is een hoogwerker nodig, met name wanneer de motor van het rolluik vervangen moet worden. Geef daarom in het eerste gesprek duidelijk aan wat de omstandigheden zijn, zodat we voorbereid op uw locatie arriveren.

Zonwering of rolluik reparatie door heel Nederland en België

Doorfix is door heel Nederland en België werkzaam. Onze organisatie bestaat uit een breed netwerk aan vakkundige monteurs. Neem contact met ons op om direct een afspraak te maken. We lossen de problemen aan uw rolluik moeiteloos voor u op!

088 366 7366 contact

Rolluik reparatie kosten

Hieronder vindt u een overzicht van de prijsindicaties voor de verschillende reparatiewerkzaamheden.
gemiddelde rolluik reparatie kosten

Factor Gemiddelde prijs per rolluik  reparatie(incl.btw) Toelichting
Voorrijkosten € 90 Vast tarief heel NL
Vervangen motor woningrolluiken € 250 – €400 Afhankelijk type motor
Vervangen bediening € 100 – €250 Afhankelijk van type bediening
Overige reparaties € 78,65 Uurtarief per monteur, facturatie o.b.v. werkelijke minuten

Voor een specifieke prijsopgaaf voor uw rolluik reparatie verzoeken we u om telefonisch contact met ons op te nemen op telefoonnummer 088 3667366. Telefonisch krijgen we vaak al een goed beeld van de situatie en geven we een gepaste indicatie van de kosten van de rolluik reparatie.

Bel direct 088 366 7366

Doorfix werkt volledig merkonafhankelijk

Veel storingen ontstaan omdat de rolluiken slecht of helemaal niet worden onderhouden. Door periodiek onderhoud uit te voeren, vermindert u storingen en verlaagt u toekomstige kosten voor de rolluik reparatie. Voor onderhoud en reparaties van al onze geïnstalleerde producten kunt u natuurlijk bij ons terecht!

“Doorfix voert ook reparaties en onderhoud uit aan producten die door andere merken zijn geïnstalleerd. Wij werken merkonafhankelijk.”

Veelgestelde vragen over rolluiken repareren

Kan ik zelf mijn rolluiken repareren?

Het is mogelijk om uw rolluiken zelf te repareren, maar we raden dit wel af. De reden hiervoor is dat een rolluik reparatie best lastig is om zonder ervaring uit te voeren. Het is namelijk ook nog mogelijk dat u het probleem alleen maar groter maakt, wat u later weer meer geld zal kosten. Als u dus een defect heeft gevonden, bel ons dan zo snel mogelijk en vertrouw de reparatie toe aan onze ervaren monteurs. Onze onderhouds- en reparatiediensten zijn in heel Nederland en België beschikbaar.

Is het verstandig om mijn rolluiken te vervangen?

Is uw rolluik beschadigd, maar nog wel te repareren? Neem dan contact met ons op. Zo bent u meestal goedkoper uit dan als u een nieuw rolluik moet kopen. Maar soms is het toch beter om een nieuw rolluik te kopen, zeker als het defect is ontstaan door ouderdom. Dit hoeft echter niet altijd nodig te zijn. We kijken op locatie graag voor u naar de oorzaak van de problemen en geven u gericht advies.

Zijn jullie altijd bereikbaar voor storingsmeldingen?

U kunt Doorfix 24/7 en 365 dagen per jaar bellen om een storing van uw rolluik te melden. Dit betekent dat u ons niet alleen tijdens kantooruren kunt bereiken, maar ook midden in de nacht, in het weekend en op feestdagen.

Kan ik ook als eenmalige klant bij jullie terecht voor een professionele rolluik reparatie?

Jazeker, dat kan. Bij Doorfix helpen we iedere klant en ontvangt iedereen onze uitstekende totaalservice. Hierbij maakt het niet uit of u een onderhoudscontract heeft of niet. Het is wel goedkoper om direct bij ons een onderhoudscontract af te sluiten als u een rolluik laat installeren. U bent ook sneller aan de beurt dan klanten zonder een onderhoudscontract.

 

Centrale administratie Doorfix Europe B.V.

ArrayMeld storing

Postbus 277
8200 AG Lelystad

Bolderweg 43
8243 RD Lelystad

Tel.: 088 – 3667366
Email: info@doorfix.nl

KvK: 62513826
BTW nr.: NL854847765 B01
Bank rek.nr.: IBAN: NL80 INGB 0006 7447 36

Doorfix.nl is een dienst die wordt aangeboden door Doorfix Europe B.V. | Service, Reparatie, Onderhoud aan Bedrijfsdeuren | Branddeuren | Rolluiken | Roldeuren | Rolhekken | Schaarhekken